09 februari 2024

Meer dan een distributeur: onze collega’s aan het woord

Ons team heeft recentelijk twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Business Unit Manager Huib Kok en Sales Engineer Seger Veldman gaan aan de slag met een duidelijke missie: een meerwaarde bieden voor o.a. systeemintegratoren, machinebouwers en engineeringbureaus als een distributor ‘plus’. Wat betekent dit volgens hen? “Wij leveren cobots, maar we doen ook méér dan dat”, verduidelijkt Huib. “We dienen als een kennisbank; we bieden softwarematige ondersteuning, advies in cobotkeuze en suggesties voor aanvullende ‘plug and play’ pakketten.”

Hoewel Seger na zijn international business opleiding nieuw de techniek binnenkwam, heeft hij bij Valk Welding al snel iets ontdekt: “Wat ik mooi vind aan de techniek, is dat je product meestal een oplossing is voor een vraagstuk van een klant. Dat vind ik heel erg leuk.” Hier is dat niet anders, en Huib vertelt hoe wij dit als cobotonderneming realiseren voor systeemintegratoren, OEM’s, eindklanten en meer: “Wij leveren de best geschikte Techman cobot met eventuele accessoires aan een van onze systeemintegrator-partners. De integrator maakt hier vervolgens een complete cobotopstelling van en installeert het totaal bij de eindklant.”

Meedenken en meerwaarde
Techman Robot Inc., gedistribueerd door Valk Welding, wil een meerwaarde creëren door op te treden als meer dan simpelweg een distributeur. “We hopen het hele netwerk het verschil te laten zien tussen distributeur en distributeur plus”, vertelt Seger enthousiast. Ook Business Unit Manager Huib heeft een duidelijk idee over hoe zij dit zullen bereiken: “Door middel van kennis op het gebied van cobots, software- en procesmatig meedenken. Hierbij kunnen we ook met suggesties komen die wij zelf kunnen leveren, bijvoorbeeld een tool-oplossing aan een cobot, een mobiele tafel of een in hoogte verstelbare kolom.”

Trainingsfaciliteiten
Het team wil de komende tijd ook steeds meer aandacht gaan besteden aan het aanbod van training. “Graag willen we onze relaties de gelegenheid bieden om de snelle ontwikkelingen op het gebied van software up to date te houden door middel van een actueel aanbod van trainingen”, vertelt Huib. “Hiermee proberen we zoveel mogelijk programeer kennis en kunde over te dragen zodat onze relaties op een zelfstandige manier vooruit kunnen.”

Experience centre
Naast de mogelijkheden voor training en testen van de haalbaarheid van vraagstukken, heeft het bedrijf zich voorgenomen om de algemene beleving in haar pand naar een hoger niveau te tillen. “We hebben ook de wens om meer evenementen op onze locatie te organiseren,” verklappen de heren, “zodat Techman Robot Inc. distributed by Valk Welding echt een extra meerwaarde op de markt kan bieden.”

Recente artikelen

15 mei 2024

Nieuw: de TM30s cobot met 35kg draagvermogen

Techman Robot heeft zojuist de nieuwe TM30S cobot aangekondigd, met een indrukwekkendвЂ

Lees meer
09 april 2024

Cobot-workflow creëren met flowcharts

Maak kennis met TMflowTM : een innovatieve editing software voor cobot workflow op basisвЂ

Lees meer
20 maart 2024

Klaar voor Industrie 5.0 met AI-gestuurde cobots

De integratie van digitale technologieën om de interactie tussen mens en machine te вЂ

Lees meer

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de TM robot. Klik dan op de button hieronder en vul het formulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op