Over ons

Techman Robot distributed by Valk Welding is opgericht in 2018 als een nieuwe divisie van de Valk Welding Group. Wij houden ons bezig met de verkoop en integratie van 'collaborative robots', ook wel cobots genoemd. Valk Welding heeft de distributierechten van de cobots voor de Benelux verkregen van de fabrikant Techman Robot.

Inmiddels is Techman Robot distributed by Valk Welding een zelfstandige volwassen divisie van de Valk Welding Group met een eigen faciliteit in Alblasserdam. Hier wordt ruimte geboden aan onder andere een demonstratie ruimte en trainingscentrum. Daarnaast heeft fabrikant Techman Robot in hetzelfde pand haar Europese vestiging gehuisvest, wat zorgt voor een sterke verbinding tussen partner en leverancier.

De cobots van Techman Robot zijn uniek in zijn soort door het standaard geïntegreerde vision systeem. Cobots zijn relatief goedkoop, kunnen op een plug & produce manier worden gebruikt, hebben een gebruiksvriendelijke programmering en kunnen zonder extra veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt. Cobots worden steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, voor machinebelading en andere toepassingen.

Door een sterke binding met de Valk Welding Group wordt er flink ingezet op de integratie van cobots met de lasrobots van Valk Welding. Inmiddels zijn hier al enkele concepten voor ontworpen. Hiermee wordt een extra stap in de automatisering binnen de industriële sector bewerkstelligt.

Valk Welding ontwikkelt en bouwt kant-en-klare lasrobotsystemen voor kleine tot middelgrote productie-eisen en is uw partner in al uw lasbenodigdheden.

logo-valk-welding.001

Waarom de Techman cobots?
De collaborative robot, ook wel cobot genoemd, van de firma Techman kenmerken zich door de simpele programmering, de innovatieve vision mogelijkheden en hun veelzijdige inzetbaarheid. Daarnaast zijn de TM robots uitgerust met veiligheidsmaatregelen die voldoen aan de huidige standaard. De TM robot kan in tegenstelling tot industriële robots samenwerken met mensen en naast mensen, zonder dat hier extra veiligheidsmaatregelen aan te pas komen.

Techman Robot werd in 2012 opgericht door het bedrijf Quanta Storage Inc. uit Taiwan. De merknaam Techman bestaat uit de woorden ‘Technology’ en ‘Human’, wat perfect het doel van de Techman Robot verklaart. Terwijl de wereld de Industry 4.0 en het tijdperk van het Internet of Things (IoT) en cloud computing gaat ondersteunen, richten de TM cobots zich op het upgraden van de ontwikkelingen in de automatisering.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de TM robot. Klik dan op de button hieronder en vul het formulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op