Robotiq

De TM cobots kunnen uitgerust worden met adaptieve grijpers van het merk Robotiq. Deze adaptieve grijpers kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen zoals kwaliteitstesten, machinebepalingen, assemblage en pick-and-place-taken.

Hand-E

Deze 50mm brede grijper is eenvoudig te integreren en te programmeren. Deze grijper is ontworpen voor industriële behoeften en is bestand tegen zware productieomstandigheden. De Hand-E grijper heeft een ergonomische vorm voor eenvoudige handgeleiding. De elektrische hand-E gripper van Robotiq is Techman Plug & Play, wat inhoudt dat de gripper in een handomdraai gekoppeld en aangestuurd wordt door de Techman robot. De gripper maakt een puur parallelle grijpbeweging, welke traploos kan worden ingesteld.
Slag: 50 mm
Grijpkracht: 20 tot 250 Newton
Werkstukgewicht: 5 kg
Grippergewicht: 0,9 kg
Sluitsnelheid: 20 tot 150 mm/s
IP-klasse: IP40

hand-e-adaptive-gripper-on-omron-tm-collaborative-robots

2F-85 gripper

Deze 85mm brede grijper is uitgerust met een gepatenteerd vingerdesign dat zowel interne als externe parallel grijpen mogelijk maakt. De 2F-85 grijper is ook uitgerust met een ingebouwde greep- en maatvalidatie en automatische productdetectie. De elektrische 2F grippers van Robotiq zijn Techman Plug & Play, wat inhoudt dat de grippers in een handomdraai gekoppeld en aangestuurd worden door de Techman robot. Dankzij het dubbel scharnierende mechanisme kunnen de vingers zowel parallel als vormgesloten grijpbewegingen maken. De gripper kan traploos aangestuurd.
Slag: 85 mm
Grijpkracht: 20 tot 250 Newton
Werkstukgewicht: 5 kg
Grippergewicht: 0,9 kg
Sluitsnelheid: 20 tot 150 mm/s
IP-klasse: IP40

2f-85-adaptive-gripper-on-omron-tm-collaborative-robots

FT300 Koppelkracht sensor

De FT300 Force Torque Sensor is in staat om de meest geavanceerde krachtgevoelige toepassingen op de markt te automatiseren. De FT300 sensor is in staat om taken uit te voeren, waaronder: pick & place, machine belading, finishen, kwaliteitstesten, assembleren en invoeren. De FT300 wordt gekenmerkt door de constante kracht en stijfheid voor elke as, zijn nauwkeurige objectplaatsing en de mogelijkheid om nauwkeurige, herhaalbare en hoge-resolutie metingen uit te voeren. De FT300 Force Torque Sensor van Robotiq wordt gebruikt voor het meten van krachten en moment. Met behulp van deze sensor kan bijvoorbeeld een schuur- of polijstapplicatie worden gemaakt, doordat de gemeten krachten real time worden teruggekoppeld en de robot zijn motion hierop aanpast. Ook de insert functie voor het assembleren van producten kan met behulp van deze sensor eenvoudig uitgevoerd worden.

Meetgebied kracht: ± 300 N
Meetgebied moment: ± 30 Nm

Ruis kracht x,y,z: 0.1 N
Ruis moment rx,ry: 0.005 Nm
Ruis moment rz: 0.003 Nm
Gewicht: 300 g

ft300-force-torque-sensor

2F-140

De elektrische 2F grippers van Robotiq zijn Techman Plug & Play, wat inhoudt dat de grippers in een handomdraai gekoppeld en aangestuurd worden door de Techman robot. Dankzij het dubbel scharnierende mechanisme kunnen de vingers zowel parallel als vormgesloten grijpbewegingen maken. De gripper kan traploos aangestuurd.

Slag: 140 mm
Grijpkracht: 10 tot 125 Newton
Werkstukgewicht: 2,5 kg
Grippergewicht: 1 kg
Sluitsnelheid: 30 tot 250 mm/s
IP-klasse: IP40

2f-140

IO Coupling

Dankzij de IO coupling, kunnen de 2F 85/140 en Hand-E grippers direct op de End Module van de Techman robot worden aangesloten, waardoor er geen kabels langs de robot naar de controller geleidt worden. Kabel management is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Er kunnen in totaal 4 presets op de IO coupling worden geplaatst, waarin per preset een positie, sluitsnelheid en sluitkracht wordt ingesteld.

io-coupling