OnRobot tooling

De TM cobot kan uitgerust worden met diverse tooling opties van de firma OnRobot.

RG2

De RG2 grijper is een flexibele collaboratieve grijper met ingebouwde Quick Changer. Dankzij de geintegeerde software en bijgeleverde components, is de RG2 gripper Plug & Play ready voor de Techman. De gripper kan zowel vormgesloten en als parallel sluiten, waardoor een breed scala aan producten gegrepen kan worden.
Slag: 110 mm
Grijpkracht: 3 tot 40 Newton
Werkstukgewicht: 2 kg
Grippergewicht: 0,78 kg
Sluitsnelheid: 38 tot 126 mm/s
IP-klasse: IP54

rg2

RG6

De RG6 grijper is een flexibele collaboratieve grijper met ingebouwde Quick Changer. Dankzij de geintegeerde software en bijgeleverde components, is de RG2 gripper Plug & Play ready voor de Techman. De gripper kan zowel vormgesloten en als parallel sluiten, waardoor een breed scala aan producten gegrepen kan worden.
Slag: 160 mm
Grijpkracht: 25 tot 120 Newton
Werkstukgewicht: 6 kg
Grippergewicht: 1,25 kg
Sluitsnelheid: 51 tot 160 mm/s
IP-klasse: IP54

rg6

RG2-FT

De RG2-FT gripper is het geavanceerdere broertje van de RG2 gripper. Dankzij de geïntegreerde sensoren in de vingers, kan de gripper de exacte positie bepalen van het product.
Slag: 100 mm
Grijpkracht: 3 tot 40 Newton
Resolutie sensoren: 0.1 mm
Werkstukgewicht: 2 kg
Grippergewicht: 0,98 kg
Sluitsnelheid: 55 tot 184 mm/s
IP-klasse: IP54

rg2-ft

2FG7

De compacte 2FG7 gripper van Robotiq staat bekend als sterke parallelgrijper. De elektrische gripper kan eenvoudig gekoppeld worden dankzij het Quick Change mechanisme en is ook Plug & Play voor de Techman.

Slag: 38 mm
Grijpkracht: 20 tot 140 Newton
Werkstukgewicht: 7 kg
Grippergewicht: 1.1 kg
Sluitsnelheid: 16 tot 450 mm/s
IP-klasse: IP67

2fg7

Gecko Single Pad Gripper

De Gecko Single Pad gripper dankt zijn naam aan de gecko. Dit diertje kan dankzij microscopisch kleine haartjes op zijn poten grip pakken, terwijl hij op z’n kop over het plafond loopt. De Gecko Single pad vereist geen elektriciteit, lucht of aansturing. De verende pad dient simpelweg tegen het product aan te worden gedrukt voor grip, en onder een kleine hoek weg te worden bewogen voor het ontkoppelen van het product. De haartjes zijn niet plakkerig, dus de gripper laat geen markeringen achter. De pads worden in verschillende diameters aangeboden voor een verschillend aanbevolen werkstukgewicht.

Aandrukkracht: 11 tot 46 Newton
Werkstukgewicht: 1-5 kg
Grippergewicht: 0,267 – 0,318
IP-klasse: IP42

gecko-single-pad-gripper

3FG15

De roterende driepuntsgrijper van Onrobot kan een grote range aan werkstukken grijpen door zijn unieke werking. (ronde) producten kunnen zowel inwendig als uitwendig worden gegrepen. Door de centrerende werking bevind het product zich altijd in het hart van de gripper, ideaal voor het beladen van CNC-gestuurde freesbanken.

Slag inwendig: 35-176 mm
Slag uitwending: 4 – 152 mm
Grijpkracht: 10 tot 240 Newton
Werkstukgewicht: 10 kg
Grippergewicht: 1.15 kg
Sluitsnelheid: 125 mm/s
IP-klasse: IP67

3fg15

Soft Gripper

De Soft Gripper van OnRobot is in staat om een breed gamma aan onregelmatige vormen en delicate items op te pikken waardoor hij een ideaal hulpmiddel is voor pick-and-place-toepassingen in de voedsel- en drankenproductie, maar ook in fabricage en verpakking. De Gripper is verkrijgbaar met drie onderling verwisselbare siliconen cups. Van eieren tot fruit, flesjes of blikjes. Met de Gripper is de automatisering in de voedsel- en drankenindustrie een stuk eenvoudiger geworden.

Totale spindelslag: 11 – 40 mm
Spindelkracht: 380 N
Spindelsnelheid: 37 mm/s
Sluittijd: 32 beweging/min
Gewicht: 0,77 kg
IP-klasse: IP67

soft-gripper

VG10

Doordat de VG10 geen compressor of luchttoevoer vereist, is hij compact en kan hij gemakkelijk worden verplaatst. Hij beschikt over flexibele armen en een instelbaar vacuüm waardoor de VG10 verschillende objecten in een grote verscheidenheid van maten kan behandelen. Het is een dubbele grijper - u kunt de linker- en de rechterzijde van de vacuümgrijper onafhankelijk van elkaar bedienen, waardoor u meer flexibiliteit hebt in uw productielijn.
Vacuum: -0.05 – 0,810 Bar
Debiet: 0-12 L/min
Werkstukgewicht: 15 kg
Grijptijd: 0,35 s
loslaattijd: 0,2 s
IP-klasse: IP54
Gewicht: 1,62 kg

vg10

VGC10

De VGC10 elektrische compacte vacuümgrijper biedt onbeperkte aanpassingsmogelijkheden. En is bovendien voorzien van verwisselbare zuignappen voor zowat elke toepassing. De VGC10 is kleiner dan de VG10 en kan worden gebruikt in nauwe ruimtes om uw automatiseringsmogelijkheden uit te breiden. Met slechts de helft van het gewicht van de VG10 maar met hetzelfde laadvermogen kan de VGC10 smalle, vreemd gevormde en zelfs zware voorwerpen optillen met een kleinere robotarm. De VGC10 is uitgerust met twee onafhankelijk te sturen luchtkanalen waardoor hij kan worden gebruikt als dubbele grijper met opname en vrijgave in dezelfde actie, waardoor de efficiëntie nog verder wordt verhoogd, terwijl de cyclustijd wordt verlaagd. Deze compacte elektrische grijper heeft geen compressor of luchttoevoer nodig en kan bijgevolg gemakkelijk worden verplaatst en geprogrammeerd waardoor hij gemakkelijker elders kan worden ingezet voor meer productieflexibiliteit.
Vacuum: -0.05 – 0,810 Bar
Debiet: 0-12 L/min
Werkstukgewicht: 15 kg
Grijptijd: 0,35 s
loslaattijd: 0,2 s
IP-klasse: IP54
Gewicht: 0,814 kg

vgc10

screwdriver

U kunt eenvoudig montageprocessen automatiseren met de nieuwe intelligente OnRobot Screwdriver voor lichte industriële en collaboratieve robots. Intelligente foutdetectie en de werking met meerdere schroefmaten zorgen voor consistente resultaten en verminderen uw cyclustijd ingrijpend.

Aandraaimoment: 0,15 – 5 Nm
Aandraaisnelheid: 340 RPM
Schroeflengte: 35 mm
Schroefdiameters: M1.6 – M6
IP-klasse: 54
Gewicht: 2,5 kg

screwdriver

Sander

Complete elektrische excentrische vlakschuurmachine voor bijna elke geautomatiseerde oppervlaktebehandeling, van schuren & polijsten tot boenen & reinigen. De Sander is leverbaar met alles wat u nodig heeft om direct aan de slag te kunnen en werkt zonder externe luchttoevoer, zonder extra kosten of complexiteit, en zonder het stof of geluid van traditionele perslucht vlakschuurmachines.

Pad diameter: 127 mm
Draaisnelheid: 1000-10000 RPM
Gewicht: 1.2 kg
IP-klasse: IP54

sander

Hex 6 assige kracht koppelsensor

De zesassige krachtsensor van OnRobot biedt zes verschillende kracht- en koppelmetingen. Dit geeft u een nauwkeurige controle in het geval van moeilijkheden bij montage, polijsten, zandstralen of afbramen, maar het kan ook worden gebruikt voor botsdetectie.

Meetgebied kracht: 200 N
Meetgebied moment rx,ry: 10 Nm
Meetgebiedt moment rz: 6.5 Nm
Ruis kracht x,y: 0.035 N
Ruis kracht z: 0.15 N
Ruis moment rx,ry: 0.002 Nm
Ruis moment rz: 0.001 Nm
IP klasse: IP67
Gewicht: 0,347 g

hex-6-assige-kracht-koppelsensor

Quick Changer

De Quick Changer wordt gebruikt om gereedschappen snel en eenvoudig te wisselen. De Quick Changer is geschikt tot een laadvermogen van 20 kg en heeft een laag eigen gewicht en hoogte. Door het gepatenteerde, betrouwbare en gebruiksvriendelijke vergrendelmechanisme, de extra veiligheidsvergrendeling en sluitringen, is de Quick Changer een uniek product, ideaal voor alle toepassingen met collaboratieve robots.

Toelaatbare kracht: 400 N
Toelaatbaar koppel 50 Nm
nominale werkstukgewicht: 20 kg
IP klasse: IP67

quick-changer