20 maart 2024

Klaar voor Industrie 5.0 met AI-gestuurde cobots

De integratie van digitale technologieën om de interactie tussen mens en machine te verbeteren, wordt ook in de wereld van cobots steeds interessanter. Het gebruik van Artificial Intelligence (AI) kan deze kleine maar nuttige robotjes slimmer en flexibeler maken. Maak kennis met de Techman cobots: de enige cobots ter wereld met een geïntegreerd vision systeem, en dankzij de nieuwe AI S-serie worden ze nu ook aangestuurd en versterkt door AI.

Naast alle nieuwe mogelijkheden die AI biedt, brengt de geïntegreerde vision van Techman cobots alleen al veel voordelen met zich mee voor verschillende productieprocessen en industrieën. Zo zijn TM cobots dankzij het vision-systeem per definitie intelligent, zelfs zonder AI, omdat ze in staat zijn om onder andere barcodes te lezen en producten te lokaliseren zonder dat deze gedefinieerd aan de cobot hoeven te worden gekoppeld. Tevens zorgt de standaard vision door middel van het ‘landmark’-principe voor een hoge mate van mobiliteit en flexibiliteit.

Ondersteuning bij handmatig werk
Met de toevoeging van een AI-module is de nieuwste TM-cobotserie nu ook geschikt voor nóg slimmere handelingen, zoals productherkenning en het vervolgens in gang zetten van de juiste stappen per producttype. Ook kan de TM AI-cobot kwaliteitscontroles uitvoeren door de kwaliteit te vergelijken met correcte en incorrecte voorbeelden uit een opgestelde database van foto’s. De al breed inzetbare TM cobot is daarmee nog flexibeler en biedt uitkomst bij classificatie (wat is het?), objectdetectie (hoeveel zijn er nodig?), detectie van afwijkingen (is het correct?) en meer.

Gericht op de toekomst
Met een intrinsieke focus op collaboratief werk tussen mens en machine, zijn de TM AI-cobots een uitstekende voorbereiding op Industrie 5.0 voor diverse bedrijfstakken. Dankzij geavanceerde technologie, veilig gebruik en buitengewoon programmeringsgemak zijn ze niet alleen in staat om de efficiëntie te verhogen, maar ook om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van moderne productieprocessen.

Recente artikelen

15 mei 2024

Nieuw: de TM30s cobot met 35kg draagvermogen

Techman Robot heeft zojuist de nieuwe TM30S cobot aangekondigd, met een indrukwekkendвЂ

Lees meer
09 april 2024

Cobot-workflow creëren met flowcharts

Maak kennis met TMflowTM : een innovatieve editing software voor cobot workflow op basisвЂ

Lees meer
20 maart 2024

Klaar voor Industrie 5.0 met AI-gestuurde cobots

De integratie van digitale technologieën om de interactie tussen mens en machine te вЂ

Lees meer

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de TM robot. Klik dan op de button hieronder en vul het formulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op