12 januari 2018

Valk Welding verwerft distributieschap Techman cobots

Robotintegrator Valk Welding gaat aanvullend op haar automatiseringsoplossingen met Panasonic lasrobots ook cobots (collaborative robots) verkopen. Daarvoor heeft Valk Welding het distributeurschap voor de Benelux verworven van Techman Robot. Deze Taiwanese fabrikant ontwikkelt en bouwt cobots die standard zijn voorzien van geïntegreerde vision.

Cobots zijn relatief goedkoop, plug & produce inzetbaar, gebruiksvriendelijk te programmeren en inzetbaar zonder veiligheidsvoorzieningen. Cobots kunnen daardoor zowel naast mensen als met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist. Cobots worden steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen.

De cobots van Techman Robot zijn de eerste cobots die standaard zijn uitgerust met geïntegreerde vision en onderscheiden zich daarmee in deze markt van andere fabrikanten. Met deze Smart-functie zijn de Techman cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te localiseren, kleur te lezen, barcodes te lezen, enz. Dit maakt Techman cobots uitermate geschikt om precieze taken uit te voeren binnen een high-mix low-volume omgeving.

Valk Welding gaat de Techman cobots onder een aparte divisie ‘vwco’ aan integrators en automatiseringsbedrijven in de Benelux verkopen. Daarvoor zullen in de hoofdvestiging van Valk Welding in Alblasserdam ondersteunende faciliteiten voor voorraad, demo, (online-)training en service worden opgezet.

Naast verkoop via integrators en automatiseringsbedrijven wil Valk Welding de cobots opnemen in haar leveringsprogramma voor toepassing bij lasautomatiseringsoplossingen om samen met Panasonic lasrobots, logistieke taken uit te laten voeren zoals het aangeven van onderdelen, bin-picking om onderdelen uit bakken te halen, hulp voor operators om cyclustijden te halen etc. Valk Welding speelt daarmee in op de vraag in de maakindustrie naar verdere automatisering van het productieproces met logistieke automatiseringsoplossingen.

Techman Robot heeft een krachtig moederbedrijf en besteedt een groot deel van haar omzet aan R&D. Sinds de introductie van de eerste TM cobots heeft de fabrikant de verkoop daarvan jaarlijks zien verdubbelen. Techman Robot heeft Valk Welding als distributeur gekozen op basis van een uitgebreide oriëntatie- en selectieronde.

Het leveringsprogramma omvat tot nu toe een tweetal modellen, de TM5-700 met een bereik van 700 mm, tot 6 kg belastbaar en de lichtere TM5-900, die met een bereik van 900 mm tot maximaal 4 kg kan hanteren.

www.tm-robot.com
www.valkwelding.com
www.vwco.nl

Recente artikelen

15 mei 2024

Nieuw: de TM30s cobot met 35kg draagvermogen

Techman Robot heeft zojuist de nieuwe TM30S cobot aangekondigd, met een indrukwekkendвЂ

Lees meer
09 april 2024

Cobot-workflow creëren met flowcharts

Maak kennis met TMflowTM : een innovatieve editing software voor cobot workflow op basisвЂ

Lees meer
20 maart 2024

Klaar voor Industrie 5.0 met AI-gestuurde cobots

De integratie van digitale technologieën om de interactie tussen mens en machine te вЂ

Lees meer

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de TM robot. Klik dan op de button hieronder en vul het formulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact op